ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο στο πότε θα εφαρμοστεί κανονικά ο οικογενειακός γιατρός. Έως σήμερα έχουν αναπτυχθεί 101 τοπικές μονάδες υγείας –από τις 239 που σχεδιάζονταν– και ο αριθμός των οικογενειακών γιατρών (σε τοπικές μονάδες υγείας και συμβεβλημένοι) ανέρχεται σε 1.200, ενώ δραστηριοποιούνται ως οικογενειακοί και γιατροί των κέντρων υγείας. Εχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 500.000 επισκέψεις πολιτών στις ΤΟΜΥ, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί από τους οικογενειακούς γιατρούς ηλεκτρονικοί φάκελοι υγείας για 150.000 ασθενείς. Εως σήμερα έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό 1.150.000 πολίτες, ενώ εκκρεμούν προς έγκριση επιπλέον 450.000 αιτήσεις για εγγραφή.

Ο οικογενειακός γιατρός είναι ένα σύστημα στο οποίο οι πολίτες δύνανται να εγγραφούν μόνο στην περιοχή τους.

Αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα για όσους δεν βρίσκουν οικογενειακό γιατρό στην περιοχή τους να αναζητήσουν σε όμορο δήμο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα συμβεί αυτό. Επίσης, θα επιτρέπεται η αλλαγή οικογενειακού γιατρού δύο φορές ετησίως.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία για εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό , και όσοι δεν έχουν καταφέρει να τον βρουν έως την 1η Ιανουαρίου 2019 θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται όπως σήμερα.

Αυτό που θα αλλάξει από το νέο έτος είναι ότι όσοι έχουν ήδη εγγραφεί, θα προγραμματίζουν ραντεβού σε ειδικούς γιατρούς των κέντρων υγείας πιο γρήγορα σε σχέση με τους άλλους.

Οι γιατροί των κέντρων υγείας θα «δεσμεύουν» κάποιον αριθμό των επισκέψεων που δέχονται για τους πολίτες που παραπέμπονται από οικογενειακό γιατρό.

Ο αριθμός των επισκέψεων που θα δεσμεύονται θα είναι ανάλογος με το ποσοστό κάλυψης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής με οικογενειακούς γιατρούς.

Η εγκύκλιος για το πώς θα δεσμεύονται τα ραντεβού στα κέντρα υγείας θα εκδοθεί εντός των ημερών, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν δύο μήνες για να τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.