Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, σύμφωνα με την κρατούσα συνήθεια, η οποία συμβάλλει στην ειρηνική Προσκυνηματική συνύπαρξη, και με αφορμή την εορτή του Πάσχα, επισκέφθηκε την Αδελφότητα των Φραγκισκανών, Κουστωδία της Αγίας Γης, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, 19 Απριλίου 2022.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, κατά την προσφώνησή του δήλωσε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Χριστιανών να εισέρχονται στους Αγίους Τόπους και ιδιαίτερα στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενόψει των προσπαθειών των αρχών να περιορίσουν τον αριθμό των πιστών.

Μαζί, στεκόμαστε ενάντια στις αυξανόμενες απειλές από τις ισραηλινές ριζοσπαστικές ομάδες στην Πύλη της Γιάφας και στη Νέα Πύλη, η πρόσβαση στις οποίες έχει επηρεαστεί από την εισβολή στο Ξενοδοχείο Little Petra.

Και αυτά τα περιστατικά προστίθενται στις καθημερινές προσβολές και στους καθημερινούς εκφοβισμούς στους οποίους υποβάλλονται οι κληρικοί και ο λαός μας».

Επιπλέον, ο Μακαριώτατος τόνισε: «Καθώς γιορτάζουμε αυτή τη χαρούμενη και ελπιδοφόρα περίοδο του Πάσχα, δεσμευόμαστε εκ νέου στην κοινή μας ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουμε τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ, και να καταστήσουμε ηθικά, πνευματικά και υλικά δυνατό το να παραμένουν οι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ και στην Μέση Ανατολή.

Αυτό είναι το σπίτι μας και η δύναμη της μαρτυρίας του Ευαγγελίου της ειρήνης, της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης στον συντετριμμένο κόσμο μας εξαρτάται από την χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.