Αναφέρει η Μητρόπολη Κερκύρας:

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος τα Εσπερινά Κηρύγματα για το νέο Ιεραποστολικό έτος, με ομιλητή τον Πρωτ. Ευάγγελο Κούτρα και με θέμα : “ Τί ἐστιν ἀλήθεια ; “.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, τόνισε ότι στη σημερινή εποχή πολλοί κυρίως νέοι άνθρωποι είναι αναζητητές της αληθείας. Καθώς όμως ψάχνουν συχνά πέφτουν θύματα των διαφόρων αιρέσεων, οι οποίες καταστρέφουν τις ψυχές, αποκόπτοντάς τες από το Σώμα του Χριστού.

Δυστυχώς στην εποχή μας οι ψευτοδιδασκαλίες που στρέφονται κατά της Εκκλησίας του Χριστού, βρήκαν αρωγό τους κρατούντες της χώρας μας, όπου μετέτρεψαν το μάθημα των Θρησκευτικών, σε μελέτη της Πανθρησκείας, της μεγίστης των αιρέσεων. Στο έργο της τοπικής Εκκλησίας εντάσσεται και ο αντιαιρετικός αγώνας, με την πληροφόρηση των πιστών. Απαιτείται συνεχής εγρήγορση, μελέτη του λόγου του Θεού και μετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος.

Εν συνεχεία ο π. Ευάγγελος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, επεσήμανε ότι η αλήθεια δεν είναι μια αφηρημένη έννοια ή κάποια ιδέα. Είναι πρόσωπο, ο Ιησούς Χριστός, ο αποκεκαλυμμένος Υιός και Λόγος του Θεού. Ο ίδιος ο Κύριος είπε ότι Εκείνος είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή. Η ορθή πίστη οδηγεί στην αλήθεια και στην όντως ζωή. Η αίρεση και η πλάνη ισοδυναμούν με το ψεύδος και τον πνευματικό θάνατο. Αίρεση είναι η επιλογή διαφορετικού τρόπου πίστεως, λατρείας και βιώσεως της σωτηρίας.

Δύο είναι οι μήτρες από τις οποίες γεννήθηκαν οι αιρέσεις. Ο Ιουδαϊσμός (βλ. αντιτριαδικές και αρειανικές αιρέσεις) και η ειδωλολατρεία (γνωστικισμός, ανατολικές λατρείες και αποκρυφισμός). Τον 20ο αιώνα γεννήθηκε το κίνημα της ”Νέας Εποχής”, σύμφωνα με το οποίο κάθε 2000 χρόνια η ανθρωπότητα εξελίσσεται πνευματικά. Έτσι την εποχή των “Ιχθύων” διαδέχεται η εποχή του “Υδροχόου”, που συνεπάγεται την αποδόμηση της πίστεως στον Χριστό και των αξιακών αρχών που την συνοδεύουν.

Κλείνοντας ο π. Ευάγγελος υπογράμμισε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα είναι ο συγκρητισμός που επικρατεί και υποστηρίζει ότι όλες οι θρησκείες λατρεύουν τον ίδιο θεό. Όποιο θρησκευτικό σύστημα και αν ακολουθήσει κανείς σώζεται, διαγράφοντας έτσι την αποστολή του Ιησού Χριστού στον κόσμο, που μας αποκάλυψε τον Τριαδικό Θεό και μας ελευθέρωσε από τα δεσμά του θανάτου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.