Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, 10 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού κ. κ. Γεώργιου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Προ της απολύσεως της Θείας Λατρείας, ο Θεοφιλέστατος, σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, προχείρισε εις το λειτούργημα της Πνευματικής Πατρότητος τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κυριακόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού και Προέδρο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, αναφωνώντας με τα του πυκνού Εκκλησιάσματος «Άξιος»

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος και Ιερείς εισόδευσαν το ευωδιάζων και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του Ιατρού, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το πέρας της αγρυπνίας.
Η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με δέηση που εψάλη ενώπιον των Ιερών Λειψάνων υπέρ υγείας των νοσούντων αδελφών μας.

Το απόγευμα ώρα 6.00 θα τελεστεί το μυστήριο του ιερού ευχελαίου και θα γίνει η διανομή του αγιασμένου ελαίου σε φιαλίδια.

Θα ακολουθήσει απονομή του Βραβείου «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021» στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο Ιερό Ναό. Στο τέλος της πανηγυρικής εκδηλώσεως θα διανεμηθεί στο ακροατήριο το βιβλίο “ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΡΕΙΑ”, ένα ανθολόγιο κειμένων με συνισταμένη την διαχρονική αναβάπτιση του Ελληνισμού μέσα στην κολυμβήθρα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Παραδόσεως, προσφορά του κ. Κωνσταντίνου Δούκα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.