ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκοs Αναστασίου Μανέττας Κληρικός – εκπαιδευτικός, Εφημέριος Παν/κού ναυδρίου -Αγίας Ειρήνης – Τριών Ιεραρχών Αιγαίου Ρόδου.

Αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE:

Σε εποχές που ζούμε την αδιαφορία, τον ατομισμό, την αυτοπροβολή Επισκόπων με ασήμαντη προσφορά, ανήμπορους γέροντες να κρατούν θρόνους πεισματικά εις βάρος της εκκλησίας, νεόκοπους , εγωπαθείς δήθεν φιλάγιους, μορφές σαν τον Λαγκαδά Ιωάννη Τασσιά παραμένουν Κομήτες του Ουρανίου Στερεώματος.

Ευγνωμονούμε τον Θεό που τον έστειλε στη ζωή μας, που πήρανε την ευχή του τα παιδιά μας, που εξακρίβωσα την άπειρη αγάπη του και συνδέθηκα ιδιαίτερα μαζί του, με τους πατέρες Αμβρόσιο Πουτούκη, Γρηγόριο Κωστόπουλο και τους Μοναχούς Γεράσιμο Λευτεράτο και Γεώργιο Παναγιωτίδη.

Υπήρξε μέχρι θανάτου υποστηρικτής της αλήθειας, με κόστος βαρύ για τις επιλογές του αλλά πάντα δικαιωμένος. Αντέγραψε την ευαισθησία του Γέροντά του, Μεγαλοπρεπούς Μητροπολίτη Θεσ/νίκης Παντελεήμονος του Χρυσοφάκη του Β και ενός πραγματικού αγίου Ιεράρχου που πρόσφατα ανεδείχθηκε για τα 25 χρόνια από την κοίμησή του λαμπρού Μητροπολίτη Καστοριάς Γρηγορίου Παπουτσόπουλου, που λάτρεψε την Ευλογημένη αδελφότητα των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς και μετ έπειτα συνεργάτη του Μακαριστού Λαγκαδά Ιωάννη.

Ξεχωριστοί πατέρες που ο Θεός τους έφερε στη ζωή μας σαν ξεχωριστή ευλογία και πνευματική χαρά. Είναι ευτυχείς και υπερήφανοι οι Καστοριανοί, η Μακεδονία και τα απανταχού πνευματικά τους παιδιά και όλοι όσοι ανακαλύπτουν σ τις μορφές και την Εσταυρωμένη αγάπη τους, το ήθος, την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια, την ανεξικακία του ίδιου του Θεού. Αλήθεια πόσο όμορφα και γαλήνια νιώθουν ο Π.Αμβρόσιος Πουτούκης και όλη η αδελφότητα.

Δεν θα ήθελα ποτέ να βρίσκομαι στην δυστυχή μοίρα όσων τους πολέμησαν, αλλά στο κριτήριο του ουρανού και αυλοκόλακες και πειθήνια τυφλά όργανα τους εδώ στη μάταια ζωή θα κριθούν. Ακόμη ο μακαριστός Μητροπολίτης ΛΑΓΚΑΔΆ τις αδελφές του Γέροντα Θεοφίλου του χωραφιού τις δέχθηκε με αγάπη και δεκάδες κληρικούς, Μονές, ησυχαστήρια, τα επισκεπτόταν και υπήρξε πατέρας αγάπης, στοργής και υποστήριξης.

Μια περίπτωση αντιπροσωπευτική είναι ο Αρχιμανδρίτης Διανύσιος Νικολαίδης στο Καβαλάρι Λαγκαδά όπου ανακαίνισε και εγκαινίασε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιωάννης Πνευματικό κέντρο για συναντήσεις Νέων και για συγκεντρώσεις σε εκδηλώσεις και Πανηγύρεις. Ο ίδιος ο κληρικός κοπίασε με την συνδρομή των ενοριτών του Καβαλαρίου για την εκ βάρθρων αναστήλωση και ανακαίνιση του Παλαιοχριστιανικού ναού του Αγίου Αθανασιου που έγινε ένα κόσμημα που καμάρωνε ο μακαριστός Ιωάννης, αλλά δεν πρόλαβε να το εγκαινιάσει.

Γνωρίζω καλά ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ιεραρχία, ο Αρχιεπίσκοπος σκέπτονται το καλύτερο για την διαδοχή στη Μητρόπολη του Λαγκαδά.

Όπως ο Μακαριστός τίμησε τους προκατόχους του, τον Σπυρίδωνα, πρέπει ο διάδοχός του να τιμήσει το έργο και την μνήμη του Παλύκλαυστου Ιεράρχου μας.

Η ευχή του και ο Χριστός μας να αναδείξει έναν αντάξιο συνεχιστή του έργου του ο οποίος να σεβαστεί τα οράματά του, τους κληρικούς του και να είναι αυτός που ο ίδιος αγαπούσε όπως ο καλοκάγαθος και ευγενής Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.