Ιερέας στο Καστελόριζο αναμένεται να τοποθετηθεί έως το τέλος του μήνα, με ειδική πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση ιερέα στο ακριτικό νησί καθώς ο προηγούμενος βρίσκεται ήδη στην σύνταξη αλλά παραμένει στο νησί εξυπηρετώντας τις ανάγκες του ποιμνίου, όπου μπορεί.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ανέλαβε πρωτοβουλία για το ζήτημα και έδειξε ειδική μέριμνα για το ακριτικό Καστελόριζο όπου σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίλυση του θέματος . Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ληφθεί μέριμνα προκειμένου ο ιερέας με τη οικογένεια του να μείνει στο νησί για να είναι κοντά στο ποίμνιο του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι ιερείς ανέρχονται στις 10.000, καθώς υπάρχει και υψηλό θρησκευτικό φρόνημα στη χώρα, ωστόσο η πλειοψηφία συνωστίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στις επαρχιακές μητροπόλεις τα κενά είναι μεγάλα και φτάνουν ακόμα και τις 2.500 θέσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σε όλη την χώρα υπάρχουν χωριά, που δεν διαθέτουν μόνιμο ιερέα και τις Κυριακές και τις γιορτές αναμένουν να αποσταλεί κάποιος κληρικός. Το γεγονός ότι δεν προσλαμβάνεται επαρκής αριθμός ιερέων τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στο να καλύπτονται τα κενά από εθελοντές ιερείς και από τους συνταξιούχους ιερείς, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στο ποίμνιό τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.