Ένας ιερέας στη Φλόριντα δάγκωσε μία πιστή στο χέρι, στη διάρκεια διαμάχης που ξέσπασε καθώς έδινε τη Θεία Κοινωνία στους πιστούς.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, στη διάρκεια της λειτουργίας στο ναό του Αγίου Θωμά του Ακινάτη, στο Σεντ Κλάουντ της Φλόριντα. «Η γυναίκα παρέκαμψε την γραμμή των πιστών που περίμεναν την Θεία Κοινωνία που έδινε ο πατέρας Φιντέλ Ροντρίγκεζ και φάνηκε να μην γνωρίζει τη διαδικασία», σύμφωνα με ανακοίνωση της Επισκοπής του Όρλαντο.

«Μετά από ένα σύντομο διάλογο με τη γυναίκα, διαπιστώθηκε ότι εκείνη ούτε ήταν προετοιμασμένη, ούτε διατεθειμένη να συμμετάσχει στη διαδικασία της Θείας Κοινωνίας», ανέφερε η ανακοίνωση της Επισκοπής. Ο ιερέας την ρώτησε αν είχε εξομολογηθεί και εκείνη απάντησε ότι «αυτό δεν ήταν δουλειά του». «Ο πατέρας Ροντρίγκεζ έδωσε στη γυναίκα την ευλογία του και την συμβούλεψε να λάβει το μυστήριο της Μετάνοιας πριν επιστρέψει για να λάβει τη Θεία Κοινωνία», ανακοίνωσε η Επισκοπή.

«Ο πατέρας Ροντρίγκεζ έβαλε στο στόμα της γυναίκας ένα κομμάτι της Θείας Κοινωνίας… αλλά η γυναίκα άρπαξε με δύναμη το δοχείο και συνέθλιψε με το χέρι της κάποια κομμάτια», σύμφωνα με την Επισκοπή. Ο ιερέας έχοντας το ένα χέρι ελεύθερο προσπάθησε να συγκρατήσει τη γυναίκα, εκείνη όμως κρατούσε το δοχείο με τη Θεία Κοινωνία και έσπρωξε τον πατέρα Ροντρίγκεζ. Τότε ο ιερέας την δάγκωσε στο χέρι για να την υποχρεώσει να αφήσει την Θεία Κοινωνία.

Η Επισκοπή στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν επιδοκιμάζει «φυσικές διαμάχες όπως αυτή», αλλά ο ιερέας προσπάθησε «να αποτρέψει μία πράξη βεβήλωσης της Θείας Κοινωνίας, την οποία είναι υποχρεωμένος να προστατεύσει».

Η Επισκοπή του Όρλαντο ανέφερε ακόμα ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω το περιστατικό, για το οποίο γίνεται διερεύνηση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.