Ο ιερέας σημείωσε ότι πρόσφατα αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο μια άλλη τάση: "οι γονείς, ως πιστοί, αναβάλλουν το βάπτισμα του παιδιού τους έως περίπου 10-12 ετών".

α παιδιά πρέπει να βαφτιστούν τους πρώτους πέντε μήνες, διαφορετικά οι γονείς διαπράττουν αμαρτία”, δήλωσε ο γνωστός εκπρόσωπος της εκκλησίας πρωτοπρεσβύτερος Μάξιμος (Pervozvansky) στο RIA Novosti.

Αφορμή για την παρέμβασή αυτή ήταν μια δήλωση της πρώην προέδρου της Ιρλανδίας Mary Macalis, η οποία ανέφερε ότι «το βάπτισμα των βρεφών είναι υποχρεωτική ένταξη στην Καθολική Εκκλησία», και προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στους πιστούς. Σύμφωνα με την πρώην πρωθυπουργό, το μυστήριο πρέπει να γίνεται εθελοντικά, επομένως είναι απαραίτητο να καταργηθεί η πρακτική του βαπτίσματος των μωρών.

“Δεν υπάρχει κανένας κανόνας σχετικά με την ηλικία του βαπτίσματος στην Ορθοδοξία. Κατά την τελευταία χιλιετία, η πρακτική έχει καθιερωθεί για να βαπτίζονται τα παιδιά ως νήπια, ώστε να μην τα αφήνουν χωρίς συμμετοχή στα μυστήρια, χωρίς περαιτέρω κοινωνία, χωρίς την ευκαιρία να προσευχηθούμε για αυτά στη λειτουργία, “είπε ο Ρώσος ιερέας.

Εξήγησε γιατί η Εκκλησία επιμένει στο βάπτισμα των μωρών. “Εάν ένα παιδί δεν βαφτιστεί χωρίς βάσιμο λόγο πριν από τους 5 μήνες, τότε καταλογίζεται στους γονείς ως αμαρτία”, υποστήριξε.

Ταυτόχρονα, ο ιερέας σημείωσε ότι πρόσφατα αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο μια άλλη τάση: “οι γονείς, ως πιστοί, αναβάλλουν το βάπτισμα του παιδιού τους έως περίπου 10-12 ετών.” Αυτό γίνεται για να τον προετοιμάσει για τη σημαντική απόφαση στη ζωή του. “Στο μέλλον, ένα άτομο θα αντιμετωπίσει συχνά στιγμές κρίσης: μπορεί να γίνει άθεος ή να αλλάξει την πίστη του, και στη συνέχεια να επιθυμεί να επιστρέψει στην Ορθοδοξία. Για αυτό, υπάρχει ομολογία στην Ορθοδοξία”, εξήγησε ο πατέρας Μαξίμ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.