Με την ευκαιρία εορτασμού της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε πέντε επίκαιρες εκδηλώσεις από την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Η τελευταία εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 6 Απριλίου στην αίθουσα της ΓΕΧΑ Κατερίνης, την οποία παρακολούθησαν νέοι και νέες, μέλη των Φοιτητικών και Νεανικών Συνάξεων.

Η Ιεραποστολική εκδήλωση περιλάμβανε μικρό ντοκιμαντέρ που προετοίμασαν οι συνεργάτες της Ιεραποστολικής Στέγης «Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω», σχετικό με το Ιεραποστολικό έργο στην Τανζανία και ιδιαίτερα στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο βιωματικές παρουσιάσεις. Η πρώτη έγινε από τον εθελοντή Ιεραπόστολο Βασίλη Κυπαρίσση, ο οποίος μετέφερε στο ακροατήριο τις Ιεραποστολικές εμπειρίες του από την Κεντρική Τανζανία. Η δεύτερη έγινε από τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Kaluanga Mulala, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Αθωνίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας Κονγκό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές και τόνισε τη σημασία και αξία της Ιεραποστολής για τη ζωή της Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.