Η Ορθόδοξος Εκκλησία αντιμετώπιζε πάντοτε τις λοιμικές ασθένειες και τις πανδημίες ακολουθούσα τις ιατρικές υποδείξεις και την γνώμη των καθ’ ύλην αρμοδίων. Πέραν τούτου όμως, διδασκόμενη από την Αγία Γραφή και την σύνολη εμπειρία της, διέβλεπε πάντοτε και την πνευματική διάσταση των δοκιμασιών της ζωής και εκζητούσε το Θείον Έλεος για να τις ξεπεράσει, ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου και πάντων των Αγίων.

Η θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Χαραλάμπους, ειδικώτερα, στην εξάλειψη επιδημιών, έχει μνημειωθεί σε ολόκληρη την Πατρίδα μας με αναρίθμητους ναούς, πολλοί εκ των οποίων κοσμούν και τον τόπο μας. Πολλά είναι τα θαύματα και οι διηγήσεις που έχουν καταγραφεί από ιστορικούς και διασώζονται στην προφορική παράδοση.

Εφέτος, λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που επεβλήθησαν στον Δήμο Αγίου Νικολάου, οι ευσεβείς χριστιανοί δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς για να τιμήσουν τον Άγιο Χαράλαμπο. Για το λόγο αυτό το εσπέρας της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου 2021, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως από τις 7.00 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ., ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ευλογημένο λαό μας να μετάσχει προσευχητικώς από τις οικίες του. Διά της νοεράς προσευχής θα παρακαλέσουμε από κοινού τον Άγιο να μας λυτρώσει από την πανδημία.

Η Ιερά Αγρυπνία θα μεταδοθεί από την μπάντα των 90,1 F.M. και από τη διαδικτυακή διεύθυνση in.icss.com.gr.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.