ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ιατρικούς ελέγχους και διανομή υγειονομικού υλικού προστασίας σε παιδιά από την Ουκρανία που φοιτούν σε σχολείο της Αττικής, πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια ιατρών της περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κατόπιν πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Ουκρανικό Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια», το σχολικό κτίριο στην πλατεία Αττικής, όπου φοιτούν 40 παιδιά από την Ουκρανία. Παρών ήταν και ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, ο οποίος ανέφερε ότι συνολικά έχουν έρθει στην Ελλάδα 15.000 – 17.000 Ουκρανοί, εκ των οποίων περίπου 5.000 είναι παιδιά.

Τα κλιμάκια ιατρών, συμπεριλαμβανομένων παιδιάτρων που μιλούν την ουκρανική γλώσσα πραγματοποίησε προσυμπτωματικούς ιατρικούς ελέγχους στα παιδιά, ενώ παράλληλα διανεμήθηκαν υγειονομικό υλικό προστασίας (μάσκες) καθώς και σχολικά είδη.

Επισημαίνεται πως ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, ενώ αναμένεται μεγάλη δράση αιμοδοσίας για την κάλυψη των αναγκών του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού.

Στο χώρο του σχολείου παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), Γιώργος Στεφανάκος, ο οποίος συντόνισε τη διαδικασία. Τον κ. Πατούλη και τον Ουκρανό πρέσβη υποδέχθηκαν η διευθύντρια του Σχολείου Halina Kotsyor και η πρόεδρος του Μορφωτικού Κέντρου Oksana Koziy.

«Οφείλουμε και είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε έμπρακτα αυτά τα παιδιά να νιώσουν ότι ήρθαν σ΄ένα φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον και να συμβάλλουμε ώστε να προσαρμοστούν ομαλά στη μαθητική κοινότητα για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να επιστρέψουν ασφαλή πια στις εστίες τους. Η περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή βρέθηκε μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων, για να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί στην ανακούφισή τους. Θα είμαστε πάντα δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, και κυρίως δίπλα στα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα μας», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.