Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου -Τήνου κ. Δωροθέου Β' εορτάσθηκε η Δεσποτικοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Εορτίου Εσπερινού και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας όπου κατά το έθος εψάλλησαν οι Καταβασίες και η Θ’ ωδή στο σολέα πέριξ προευπρεπισμένου δισκελίου με την εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου.

Ομοίως πανηγύρισε και ο ομώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός στο χωρίον Κτικάδος όπου φυλάσσεται και η περιώνυμος Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης “Μεγαλομάτας”.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό των Πανοσιολογιωτάτων, Ιεροκήρυκα, Αρχιμανδριτών, Ιερέων και Διακόνου του νησιού.

Μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας “Μεγαλομάτας” υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου και με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της Προέδρου και του Τοπικού Συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, των Εκκληστιαστικών Επιτρόπων, των Ιεροψαλτών, των Ενοριτών εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και ευλαβών Χριστιανών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου και ευχαρίστησε την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού και τους ενορίτες για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο διά την ανέγερση της Ενοριακής αιθούσης όπου παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα εκ μέρους της ενοριακής επιτροπής, καθώς και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.