Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μέσω της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση των υποψηφίων για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απο τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Συμφωνα με πληροφορίες στην σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης για να πληρώσει τη θέση αναδείχθηκε ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος έλαβε ευρύτερη πλειοψηφία και όχι μόνο τη θετική ψήφο τους βουλευτές της ΝΔ. Ακολούθησαν οι Χριστοδουλου, Ασπρογέρακας, Ψαρουφάκη και, Μετσόβιτου.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική πρόσκληση περιελάμβανε 26 υποψηφίους, ωστόσο προσήλθαν για ακρόαση οι 18. Από τους 9 που δεν ήρθαν, 3 επικαλέστηκαν σοβαρούς λόγους υγείας, ένας ανέφερε ότι έχει ενημερώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες ότι δεν τον ενδιαφέρει η προαγωγή σε αυτό τον βαθμό, και οι υπόλοιποι επικαλέστηκαν σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Σημειώνεται πως η απόφαση και της Βουλής δεν ειναι δεσμευτική αλλα γνωμοδοτική καθως τον τελικό λόγο έχει το υπουργικό συμβούλιο. Την ερχόμενη Παρασκευή η Διάσκεψη των Προεδρων θα γνωμοδοτήσει για τον πρόεδρο ΣτΕ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.