Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου και των Ονομαστηρίων του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον ομώνυμο ιστορικό Ναό που βρίσκεται στο Midtown του Manhattan της Νέας Υόρκης στις 11 Ιουνίου 2021.

Ο Επίσκοπος Dean Wolfe, Προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Βαρθολομαίου, ευχαρίστως παραχώρησε την άδειά του στον Σεβασμιώτατο, προκειμένου να εορτασθεί το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.
Ο Ναός του Αγίου Βαρθολομαίου είναι μία ιστορική ενορία που ιδρύθηκε το 1835 και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Park Avenue, μεταξύ της 50ης και 51ης Λεωφόρου στην Νέα Υόρκη. Στη σημερινή μορφή του ο Ναός χτίστηκε το 1917, ανήκει στο αρχιτεκτονικό ρεύμα της Βυζαντινής Αναγέννησης και σχεδιάστηκε από το διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Bertram Goodhue. Στις 31 Οκτωβρίου 2016, ο Ναός του Αγίου Βαρθολομαίου μαζί με το κοινοτικό συγκρότημα ακινήτων ορίστηκαν ως Εθνικά Ιστορικά Μνημεία λόγω της σημασίας τους ως εξαιρετικών δειγμάτων εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα.

Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. EST (17:00 ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τους λογαριασμούς του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα κοινωνικά δίκτυα. Λόγω των υγειονομικών μέτρων και των μέτρων ασφαλείας, η συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία θα είναι περιορισμένη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.