Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Αποστολική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης εόρτασε την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχ. π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, ο και Προϊστάμενος του εορτάζοντος Ιερού Ναού, και πλειάδα Ιερέων και Ιεροδιακόνων.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος ευσεβών πιστών προσήλθαν στην παλαιά και ιστορική Ενορία της Αναλήψεως για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Αναλήψεως του Κυρίου και να μετέχουν της λατρευτικής Ακολουθίας, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν.

Στη σύντομο και μεστό κήρυγμά του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος εισήγαγε το φιλακόλουθο πλήθος που υπερεπλήρωσε τον περικαλλή Ιερό Ναό στο πνευματικό θησαυροφυλάκιο της εορτής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.