Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας

Σε κλίμα κατάνυξης η ενορία της Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής υποδέχθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 την Ιερά Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας από την γυναικεία Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας Φθιώτιδος.

Η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, τον ιερό Κλήρο και τον πιστό λαό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία, κατά την διάρκεια της οποίας ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμώς τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και την Γερόντισσα Ιωάννα για την σεπτή ευλογία της εξόδου και της μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας, με αφορμή τον εορτασμό του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Ακολούθως τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου και καθημερινά θα τελούνται η Θεία Λειτουργία και Ιερές Ακολουθίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.