Η Τελετή Διαβεβαιώσεως του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, η Τελετή Διαβεβαιώσεως του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κατά τη σύντομη αυτή τελετή, ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας και των λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Θεοφιλέστατος, όπως προβλέπεται από το εκκλησιαστικό τυπικό, έδωσε τη «διαβεβαίωση», που αφορά στην τήρηση των αποστολικών και συνοδικών κανόνων και στην υπακοή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, πλησίον του οποίου θα βρίσκεται ως επίκουρος και βοηθός.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Επίσκοπος Λακεδαιμονίας, ο οποίος κοσμείται με πολλά χαρίσματα, θα επιτελέσει στο ακέραιο τα πνευματικά διακονήματα που ο ίδιος θα του αναθέσει, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, ενώ του ευχήθηκε στις δύσκολες στιγμές της διακονίας του να φωτίζεται από την χάρη του Τριαδικού Θεού και της Παναγίας μας.

Ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε αρχικά τον Πανάγαθο Θεό, για την υψηλή αποστολή την οποία του ανέθεσε, την προστάτιδά του Υπεραγία Θεοτόκο, τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την πατρική αγάπη, την πνευματική καθοδήγηση και την τιμητική εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο, καθώς και τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκλογή του. Ακολούθως, υποσχέθηκε ότι, σε πνεύμα αγάπης, σεβασμού και εργατικότητας, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποδειχθεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του Σεβασμιωτάτου και να προσφέρει σε ό,τι του ζητηθεί, για τη δόξα της τοπικής Εκκλησίας, τη διατήρηση και τον εμπλουτισμό του πολυποίκιλου πνευματικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου Αυτής. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Ηγούμενο π. Εφραίμ Μιλτιάδου και την αδελφότητα της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα, καθώς και τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ολοκληρώνοντας ευχήθηκε να τον συνοδεύει η ευλογία των τριών Αγίων Επισκόπων Λακεδαιμονίας, Θεοκλήτου, Γρηγορίου και Ανανία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.