Η τελευταία δήλωση του Αντώνιου – Αύριο η εκτέλεση του.

Ο Φρανκ Άτγουντ, κατηχήθηκε και βαπτίστηκε Ορθόδοξος λαμβάνοντας το όνομα Αντώνιος.

Γνωρίστηκε αρχικά μέσα από την φυλακή με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο με τον οποίο και αλληλογραφούσε θέλοντας να έρθει κοντά με την Ορθόδοξη πίστη και διδασκαλία. Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε να αλληλογραφεί με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο ο οποίος πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε αποκλειστικά στην Pemtpousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, περιεχόμενο των Επιστολών που του είχε στείλει ο Αντώνιος.

Ο 65χρονος Ατγουντ που καταδικάστηκε το 1987 για την απαγωγή και τη δολοφονία της 8χρονης Βίκι Λιν Χόσκινσον στο Τούσον της Αριζόνα μετράει αντίστροφα για το προδιαγεγραμμένο τέλος της ζωής του και κλήθηκε να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο της θανάτωσης του, είτε με θανατηφόρο ένεση είτε με κυάνιο σε θάλαμο αερίων.

Λίγες ημέρες πριν την εκτέλεση της θανατικής ποινής ο Αντώνιος από την φυλακή όπου βρίσκεται από το 1984 έκανε την πιο κάτω δήλωση.

«Είμαι καταδικασμένος να πεθάνω για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα… Είμαι πεποισμένος ότι η ψυχή μου θα ζει αιώνια».

Η αναφορά στην ορθοδοξία, τους πατέρες που στάθηκαν στο πλευρό του και τις μονές σε Κύπρο και Ελλάδα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Αθανάσιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.