Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ σφραγίζει την Εκκλησιαστική Παράδοση με το θεολογικό νόημα και το σωτηριολογικό μήνυμα, το οποίο εκπέμπει προς την πανορθόδοξη οικουμένη. Και αυτό γιατί η αντίσταση του Αγίου Αγγελικού Κόσμου απέναντι στην πρόκληση - πρόσκληση των εωσφορικών δυνάμεων για αυτονόμηση από την Αγιοτριαδική Θεότητα και υπακοή στο θέλημα του Θεού Σαβαώθ, προσφέρει άπλετη την δυνατότητα και στον Αδαμιαίο Γένος για σωτηρία και αγιασμό, που είναι ο προορισμός του ανθρώπου.

Ο Αγγελικός Κόσμος υπακούοντας στη φωνή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ‘’Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου’’, όταν η αμαρτία ως σεισμός συνετάραξε την υπόσταση των Ουρανίων Δυνάμεων, άνοιξε διάπλατα τη θύρα για υπακοή στο θέλημα και τη Δικαιοσύνη του Θεού και στον τρόφιμο της γης, τον Άνθρωπο. Του πρόσφερε τη δυνατότητα να αντιληφθή ότι αυτοθέωση και αυτοσωτηρία δεν υφίστανται στα Ορθόδοξα πλαίσια και τη Θεολογία. Αυτοσωτηρία και αυτοθέωση σημαίνουν άρνηση της δόξης και του μεγαλείου του Θεού και προσπάθεια υποκαταστάσεως της Αγιοτριαδικής Θεότητας με τον ανθρωποθεό, τον άνθρωπο που ανάγει τον εαυτό του σε ύψος Εωσφόρου και αυτονομείται ως πλάσμα έναντι του Πλάστου του.

Αυτό το μεγαλείο της Ορθόδοξης Θεολογίας γιορτάστηκε σεμνομεγαλόπρεπα στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, σε όλες της Ενορίες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόλαο Τσεπίση και π. Νικόδημο Κωτινούδη, προέστη του Εσπερινού των Αρχαγγέλων στον ομώνυμο Ιερό Τους Ναό στα Σανά, όπου διακονεί ιεροπρεπέστατα ο Παν. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωνσταντινίδης, ο οποίος με πολύ μεράκι στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπακούοντας στην πρόσκληση του Επισκόπου του. Την Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Παν. Αρχιμ. π. Ευλόγιος Τσαλαπατάνης και ο Αιδ. Πρωτ. π. Χρήστος Μήτσιου. Ο Λαός της Ενορίας προσήλθε ομοθυμαδόν για να τιμήση τον Άγιο Αγγελικό Κόσμο με επικεφαλής τους Προέδρους Σανών κα Κωνσταντία Σιαρλή, Γεροπλατάνου κ. Δημήτριο Αντωνά, Ζαγκλιβερίου κ. Νικόλαο Κοπαρανίδη και Ν. Καλλινδοίων κ. Ιωάννη Αποστολίδη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.