Ι.Μ. ΝΙΚΑΙΑΣ

Την Ιερά Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης Μυρτιδιώτισσας, εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιστορικός Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Νικαίας.

Στον Ναό φυλάσσεται παλαιά της εικόνα από τη Σμύρνη της Αγιοτόκου Μικράς Ασίας, την οποία μετέφερε η μικρασιάτισσα Μοναχή Κασσιανή και την εναπόθεσε εκεί για τον αγιασμό και την Θεομητορική ευλογία των αδελφών.

Η εικόνα της Θαυματουργού Παναγίας, στολισμένη με τα άνθη της αγάπης των αδελφών του ναού, αναμένει τους πιστούς να προσέλθουν το διήμερο της εορτής της (23 και 24 Σεπτεμβρίου) στον Ναό, για να ανάψουν ένα κεράκι, «γιατί όπως λέει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Το κεράκι με λίγα λόγια είναι μια κεραία, που μας φέρνει σε επαφή με τον Θεό, με τους αρρώστους, με τους κεκοιμημένους κ.λπ.», ενώ ρωτάει: «Ξέρεις πόση ανάπαυση νιώθουν οι κεκοιμημένοι, όταν ανάβουμε ένα κεράκι γι’ αυτούς;». Ακόμα, να την προσκυνήσουν, να την παρακαλέσουν για τη σωτηρία όλων μας και να της εναποθέσουν όλα μας τα προβλήματα, αφού, όπως λέει ο υμνογράφος, πολλά γάρ ισχύει δεήσις Μητρός πρός ευμένειαν Δεσπότου».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.