Στη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, στην πρώτη τους συνάντηση γνωριμίας.
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, George Tsunis

Στη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές ρίζες του νέου πρέσβη. «Είμαι πάρα πολύ περήφανος», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τσούνης, όσον αφορά τα νέα του καθήκοντα, και μνημόνευσε τον πατέρα του ο οποίος τον είχε παροτρύνει να μην ξεχάσει τις ρίζες του.

«Η ιστορία της οικογένειάς σας είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του αμερικανικού ονείρου που υλοποιήθηκε. Αλλά η μητέρα σου δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε και εσύ δεν ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησε η οικογένειά σου», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο νέος πρέσβης ανέφερε ότι «ο πατέρας μου μου είπε ποτέ να μην ξεχάσεις τις ρίζες σου», με τον πρωθυπουργό να απαντά «αυτό είναι πολύ σημαντικό και χαιρόμαστε που σας έχουμε εδώ κ. πρέσβη».

Κατά την είσοδο του νέου πρέσβη των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργικός σκύλος Πίνατ, με τον νέο πρέσβη να σκύβει για να τον χαϊδέψει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.