Εκκλησία Ρωσίας.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών στην Ρωσία είχε την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, ο Βάλερι Ντορόνκιν, επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ιερείς, υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών, ψυχολόγοι και άλλοι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της απεξάρτησης από το αλκοόλ.

«Στα σωφρονιστικά ιδρύματα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να απεξαρτηθούν οι άνθρωποι από το αλκοόλ και άλλες ουσίες», τόνισε ο κ. Ντορόνκι και πρόσθεσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηριχθούν έργα και προγράμματα για την απεξάρτηση των τροφίμων των φυλακών σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Είναι επίσης απαραίτητο το σωφρονιστικό ίδρυμα να συνεργάζεται με άλλους φορείς ώστε κάποιος μετά την αποφυλάκισή του να μπορεί να συνεχίσει το πρόγραμμα απεξάρτηση».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω οργάνωση και συνεργασία των κρατικών, θρησκευτικών και δημόσιων υπηρεσιών στον τομέα αυτό.

Σήμερα, στη Ρωσία υπάρχουν πάνω από 500 ορθόδοξες οργανώσεις που βοηθούν τους εθισμένους στο αλκοόλ και τους συγγενείς τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.