Στις 19 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα μνήμης του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας και Θαυματουργού, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην πόλη Γκοροντένκα της περιφέρειας Ιβάνο-Φρανκόφσκ.

Αυτό συνέβη στο νεόδμητο παρεκκλήσι της ενορίας Αγίου Προφήτου Ηλία, όπως μετέδωσε το Ενημερωτικό-Μορφωτικό Τμήμα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας επικαλούμενο το Γραφείο Τύπου της εκκλησιαστικής επαρχίας Ιβάνο-Φρανκόφσκ.

Για να συμμετάσχουν στην προσευχητική χαρά του εφημερίου και της κοινότητας προσήλθαν κληρικοί των αρχιερατικών περιφερειών Ιβάνο-Φρανκόφσκ και Κολομίσκ, καθώς και κληρικοί της εκκλησιαστικής επαρχίας Τσερνοβτσί.

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιβάνο-Φρανκόφσκ και Κολομίσκ Σεραφείμ, το παρεκκλήσι κατασκευάσθηκε με εργασία των πιστών. Οι ενορίτες, οι οποίοι παρείχαν βοήθεια στην κατασκευή του, έλαβαν τιμητικές διακρίσεις της Εκκλησίας.

«Οι κληρικοί και οι πιστοί της εκκλησιαστικής επαρχίας Ιβάνο-Φρανκόφσκ με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ με ειλικρινά συναισθήματα χαιρετίζουν τον εφημέριο και τους ενορίτες του Ι. Ναού Αγίου Προφήτου Ηλία για την επανέναρξη της λατρευτικής τους ζωής στον ιδιόκτητο ναό τους», αναφέρει η ανακοίνωση της εκκλησιαστικής επαρχίας.

Το νέο παρεκκλήσι του Αγίου Προφήτου Ηλία της πόλεως Γκοροντένκα είναι ο μοναδικός ναός της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από τη δεκαετία του 1990.

Όλοι οι υπόλοιποι αρπάχθηκαν από τους ορθόδοξους χριστιανούς δια χειρών υποστηρικτών του «Πατριαρχείου Κιέβου» και της Ουκρανικής Ελληνόρρυθμης Καθολικής Εκκλησίας (Ουνίτες).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.