Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά της τιμίας αυτού συνοδείας, αφίχθη το πρωί της Τρίτης, 14ης Μαίου 2024, στο αεροδρόμιο της Λισαβώνας, προσκεκλημένος του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου KAICIID, προκειμένου να μετάσχει στην 1η Παγκόσμια Διάσκεψη Διαλόγου αυτού (14-16/05) ως κύριος ομιλητής, στη νέα έδρα του οργανισμού στη Λισαβώνα.

Τον Παναγιώτατο υπεδέχθη στο αεροδρόμιο ο οικείος ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, με συνεργάτες της Μητροπόλεως, οι οποίοι θα συνεπικουρούν τον Πατριάρχη κατά την εκεί παραμονή του, ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στην Πορτογαλία κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος και η Υπεύθυνη Πρωτοκόλλου του KAICIID.

Στο κατάλυμα, τον Παναγιώτατο υπεδέχθη ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πορτογαλία κ. Ελπιδοφόρος Οικονόμου.

Κατόπιν, η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης, με την τιμία συνοδεία Του, μετέβη στο Σεμινάριο Maior de Cristo Rei dos Olivais, όπoυ και υπαντήθη υπό του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχου Λισαβώνας Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ruis I και του Βοηθού Επισκόπου του.

Ακολούθησε ιδιαιτέρα συνάντηση των δύο συνοδειών και έπειτα μετέβησαν όλοι στο αμφιθέατρο του Σεμιναρίου, όπου ο Πατριάρχης Λισαβώνας προσεφώνησε καταλλήλως τη σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας ενώπιον του Ιερατικού Συμβουλίου (Consiglio Presbytrao) και σπουδαστών του εν λόγω Σεμιναρίου. Ο Παναγιώτατος αντιφώνησε και ομίλησε διδακτικά και εγκάρδια καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Μετά το πέρας της συνάξεως, η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους του Σεμιναρίου, ενώ ακολούθησε γεύμα προς τιμήν Του, μετεχούσης της Πατριαρχικής συνοδείας, του Ιερατικού Συμβουλίου και υποψηφίων κληρικών, σπουδαστών του Σεμιναρίου.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, ο Πρέσβυς της Ελλάδος παρέθεσε δείπνο στον Παναγιώτατο και τη συνοδεία Του, στο οποίο παρεκάθησε και ο Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.