Στον απόηχο της εορτής του Πολιούχου της Καλαμαριάς Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, για το νέο έτος 2024, την Δευτέρα, 22α Ιανουαρίου, στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο.

Στη σύναξη παρέστη, κατόπιν αγαθούς συγκυρίας και προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος καλωσόρισε και προσεφώνησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο και τον παρακάλεσε να απευθύνει λόγο ποιμαντικό προς τους ιερείς.

Ο Σεβασμιώτατος Βρεσθένης χαιρέτισε με λόγους καρδιακούς τον συνεπίσκοπό του και τους ιερείς και στη συνέχεια με λόγο έμπειρο και μεστό αναφέρθηκε στην ιερατική παρουσία μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικά, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος, προέτρεψε τους ιερείς να παραμείνουν πιστοί σε αυτά που παρέλαβαν ως Αγία Παρακαταθήκη, να μην κάνουν εκπτώσεις στην διδασκαλία του Ευαγγελίου, να μην συμβιβάζονται με το κοσμικό φρόνημα και παράλληλα να αποτελούν μια ανοιχτή αγκαλιά προς τους μετανοούντες.

Τέλος, τους παρακάλεσε να μην λησμονούν τον σκοπό της αποστολής τους και να δίνουν μαρτυρία Χριστού, λόγω και έργω, στη σύγχρονη κοινωνία.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, κατόπιν προτροπής του οικείου Ποιμενάρχου, ευλόγησε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε στους παρισταμένους ιερείς τα δέοντα.

Το φλουρί της Αγιοβασιλόπιτας πέτυχε ο πολύτεκνος ιερέας, π. Δημήτριος Δαμιανίδης, ο οποίος έλαβε από τον ποιμενάρχη τον ανάλογο μπουναμά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.