Τα θρησκευτικά μνημεία της Ηπείρου στο επίκεντρο Συνεδρίου για τον θρησκευτικό τουρισμό .

Με προσδοκίες για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ήπειρο ξεκινά σήμερα Παρασκευή το Δ΄Πανελλήνιο Συνέδριο που έχει ως θέμα: ” Ήπειρος: Προσέγγιση στα θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της – Νέοι Δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς της”.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα, ωστόσο η Πρέβεζα ήταν ο πρώτος σταθμός του αφού, σήμερα το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των Θρησκευτικών Μνημείων της περιοχής.
Να θυμίσουμε ότι οι 120 περίπου Σύνεδροι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Μητροπολίτες έφτασαν στην Πρέβεζα και έγιναν δεκτοί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης, και εκ μέρους της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, Στράτος Ιωάννου. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής Ν.Πρέβεζας του Σύριζα Κώστας Μπάρκας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Γούσης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και της στρατιωτικής ηγεσίας, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, κ.Παύλος Τιφτικίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, Δημήτρης Καραμανίδης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας, Αντώνης Μπέζας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου, Γρηγόρης Κομπής κ.α.

Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.Χρυσόστομος, αφού καλωσόρισε τους σύνεδρους στην Πρέβεζα, αναφέρθηκε στην ιστορία της οικείας Μητρόπολης.

prevezabest

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.