Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολυάριθμων πιστών εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ενοριακό Ναό του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής, ο οποίος θεμελιώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1980 και εγκαινιάσθηκε στις 10 Ιουνίου 2023.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, τονίζοντας τα χαρίσματα της προσωπικότητος του εορταζομένου Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα εορτασμού της μνήμης του εψάλη ο Πανηγυρικός Όρθρος και επακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Κατερίνας, αναφερθείς στον φλογερό ιεραποστολικό ζήλο του Πρωτοκλήτου Μαθητού του Κυρίου. Το απόγευμα εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός και επακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αγίας Παρασκευής.

Ο ετήσιος εορτασμός της μνήμης του Πρωτοκλήτου Αποστόλου ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν του τιμωμένου Αγίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.