Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην εορτή παρέστησαν αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων της πόλεως, καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν τους δύο μεγάλους Αγίους Ισαποστόλους της Εκκλησίας μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Πραξ. 1, 12-20), κατά το οποίο συνέδεσε τον βίο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, που από διώκτης των Χριστιανών έγινε Ιεραπόστολος και διαπρύσιος κήρυκας του Ευαγγελίου, με τον βίο και την προσφορά του Μ. Κωνσταντίνου, ο οποίος αγωνίσθηκε τόσο για την εδραίωση του Χριστιανισμού και του Ευαγγελικού λόγου, όσο και για την αποκατάσταση της ενότητας της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Νέας Φιλαδελφείας, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.