Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέστηκε με ιεροπρέπεια, λαμπρότητα και υποδειγματική τάξη, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που αποτελεί και το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023», στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Της ευχαριστιακής συνάξεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης, από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τον Ιεροδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία έδωσαν το παρόν, η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, που λάμπρυνε με την παρουσία του την σημερινή εορτή και εκ μέρους των Εφημερίων του Ιερού Ναού, των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τους Συνεργάτες Ποιμαντικού Έργου και των πιστών της ενορίας, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Πρωτοψαλτών, κ. Γεωργίου Καμαριάρη και κ. Ιωάννη Βαζούρα, οι οποίοι και δέχθηκαν τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου για τον υπέροχο τρόπο που απέδωσαν του εόρτιους ύμνους προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.