Η μνήμη του νεοφανούς Οσίου Ιωσήφ Ησυχαστού και Σπηλαιώτου θα τιμηθεί πανηγυρικά στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αστερίου, η οποία είναι Μετόχι της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Σήμερα Πέμπτη (27/08) στις 19:00 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και αύριο Παρασκευή (28/08) στις 06:00 θα ψαλούν οι Ακολουθίες του Μεσονυκτικού και του Όρθρου και στην συνέχεια θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στην Ιερά Μονή θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου.

…………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν σήμερα Πέμπτη 27/08 το βράδυ επί τη μνήμη του νεοφανούς Οσίου Ιωσήφ Ησυχαστού, στους Ιερούς Ναούς:

Αγίου Ιωάννου Ρέντη (21:00)
Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων (20:30)
και στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας (20:00).

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί, επίσης, την Πέμπτη στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης (20:00)

ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ

Στις 20 Οκτωβρίου 2019 και ευρισκόμενος στις Καρυές του Αγίου Όρους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανήγγειλε ότι επίκειται η επίσημη αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Τα λείψανά του φυλάσσονται στη Μονή Βατοπεδίου. Στις 9 Μαρτίου 2020, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη, προέβη στην αναγραφή του Γέροντος Ιωσήφ στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η διδασκαλία του και το πνευματικό του έργο διασώζεται σε 65 επιστολές του, που έχει εκδόσει η Ιερά Μονή Φιλοθέου, καθώς και σε αριθμό βιβλίων διαφόρων εκδόσεων.

Η περίοδος παρουσίας του στον Άθωνα, είναι η εποχή έλλειψης πνευματικών οδηγών, που ήταν σε θέση να διδάξουν τη Νοερά Προσευχή σε σχέση με την κάθαρση της καρδιάς και του νου από τα πάθη, με ουσιαστικό τρόπο και όχι με το νομικίστικο χαρακτήρα της τήρησης των χριστιανικών καθηκόντων.

Ακόμα και οι αριθμοί των μοναχών ήταν πολύ μικροί στα διάφορα μοναστήρια. Η επάνδρωση έξι ιερών μονών και η πνευματική αναγέννηση του Αγίου Όρους, αλλά και πολλών γυναικείων μοναστηριών στον ελληνικό χώρο, οφείλεται στον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.