Πόσο ενδιαφέρον έχει αυτή η κυβέρνηση για τους ομογενείς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Από ελάχιστο ως καθόλου. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση της να εκπροσωπηθεί με τους πολιτικούς … κηπουρούς της στη σύναξη κορυφαίων Ελλήνων του εξωτερικού.

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου ήρθαν για πρώτη φορά όλοι μαζί στην Αθήνα. Ταξίδεψαν με τα ιδιωτικά τους τζετ και με κάθε μέσο, εκατοντάδες επιφανείς προσωπικότητες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη.

Άφησαν τις επιχειρήσεις τους και τις δουλειές τους για να έρθουν και να δηλώσουν το παρών στην «Ελλάδα 2.0». Τη χώρα-θαύμα που επαίρεται η κυβέρνηση πως έχει δημιουργήσει και ο ίδιος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άγνωστο γιατί ο άφαντος υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης και η υφυπουργός του Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου προκλητικά αγνόησαν εκατοντάδες επιφανείς προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής με την ελληνική καρδιά.

Ποιος στηρίζει την Ελλάδα;
Σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση ήταν απούσα. Στις εκδηλώσεις των Αρχόντων φρόντισαν να την εκπροσωπήσει ο παντελώς άγνωστος υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας και ο (λίγο πριν τον … αποχωρήσουν) γεν. γραμματέας αποδήμων Γιάννης Χρυσουλάκης.

Προς Θεού, οι άνθρωποι μια χαρά είναι. Τα αξιώματά τους όμως είναι πολύ χαμηλότερα από τη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων προσωπικοτήτων. Ήταν προφανές: δεν ήθελαν να τους τιμήσουν αλλά να τους απαξιώσουν σκοπίμως. Και ο υπάκουος υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης υπάκουσε την εντολή της υφυπουργού του Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

«Μα αυτοί οι άρχοντες δεν στηρίζουν την Ελλάδα, το Πατριαρχείο στηρίζουν», λένε μερικοί. Δεν στηρίζουν το Πατριαρχείο μόνο. Στηρίζουν τα ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, την Αφρική. Στηρίζουν το έργο της Εκκλησίας και επομένως, δουλεύουν υπέρ του Ελληνισμού. Άρχοντες από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ελλάδα.

Όσα έργα υπέρ της κοινωνίας έχει κάνει ο πρόεδρος των εν Ελλάδι Αρχόντων Θανάσης Μαρτίνος σ’ αυτόν τον τόπο, μέσω της Εκκλησίας, δεν έχουν κάνει πέντε υπουργεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη μαζί. Κι αυτούς τους ανθρώπους που έχουν φωνή και μιλάνε και στηρίζουν την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση το αγνοεί επιδεικτικά. Γιατί δεν τους έχει προφανώς ανάγκη.

Η Ελλάδα κάνει … λόμπινγκ με τον Έντι Ζεμενίδη και τον γερουσιαστή Μενέντεζ που η αμερικανική δικαιοσύνη τον περιμένει στη γωνία γιατί -φέρεται να- πιάστηκε με μια γίδα στην πλάτη.

Μέχρι και ο Πομπέο ασχολήθηκε με την Ελλάδα. Για το ελληνικό ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι, εκατομμυριούχοι και γενικώς οι επιφανείς προσωπικότητες του εξωτερικού μπορούν να επικοινωνήσουν με την περίφημη επιστολική ψήφο. Να μιλήσουν στην καρδιά αυτής της κυβέρνησης.

Να στείλουν και ένα email για να υψώσουν στεντόρεια τη φωνή τους για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος. Στην πορεία υπάρχει ένας κίνδυνος να διαρρεύσουν και τα προσωπικά τους δεδομένα, όμως θα έχουν επιτελέσει το ιερό καθήκον για την πατρίδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.