Έτοιμη για τον εορτασμό του Αγίου Νεομάρτυρος Νικήτα του Νισυρίου, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου μόλις ανακοίνωσε το πρόγραμμα της πανηγύρεως, οι λατρευτικές εκδηλώσεις της οποίας θα κορυφωθούν την 21η Ιουνίου, οπότε η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου.

Εξάλλου, ήδη από τη 12η Ιουνίου καθημερινά τελείται ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικήτα, στις 7.00 μ.μ.

Την παραμονή της εορτής, 20ή Ιουνίου, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ.κ. Ιερεμίου, στις 7.00 μ.μ.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικήτα προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Ποταμητίσσης και, εν συνεχεία, θα προσφερθεί ως ευλογία φαγητό στο Ζωσιμοπούλειο και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Για τη μετάβαση στη Νίσυρο προσκυνητών από την Κω το πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της 20ής Ιουνίου δρομολόγιο από την Καρδάμαινα για τη Νίσυρο στις 5.00 μ.μ.

Το δρομολόγιο για επιστροφή από τη Νίσυρο στην Καρδάμαινα θα ξεκινήσει στις 10.30 μ.μ.

Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 2242031306, κιν. 6970625808 κ. Παρασκευή.

Την κυριώνυμη ημέρα, 21η Ιουνίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, στις 7.00 π.μ.

Την παραμονή θα προσφερθεί κέρασμα και ανήμερα καφές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.