Ι.Μ. Σουηδίας

Το πρωΐ της Πέμπτης, 23ης Νοεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υπεδέχθη στην έδρα της Επαρχίας του στην Στοκχόλμη την τιμητική επίσκεψη της νέας Πρέσβεως της Ελλάδος στην Σουηδία, Εξοχωτάτης κ. Αικατερίνης Φουντουλάκη.

Ο Μητροπολίτης υπεδέχθη με πολλή χαρά την υψηλή επισκέπτρια, της διεβίβασε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και την συνεχάρη για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, ευχηθείς επιτυχία στο έργο της.

Στην συνέχεια, ο Ποιμενάρχης ξενάγησε την κ. Φουντουλάκη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, την ενημέρωσε για τα έργα αποκαταστάσεως και την εδέχθη σε ακρόαση στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς.

Κατόπιν, στην ωριαία συνάντηση που ακολούθησε, την ενημέρωσε για την έκταση και τις Χώρες που περιλαμβάνει η Ι. Μητρόπολις, ως Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για το όλο έργο που συντελείται σε κάθε μία από αυτές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την αγαστή συνεργασία με τους προκατόχους της Πρέσβεις.

Ακολούθως, η Εξοχωτάτη κ. Πρέσβυς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και την ενημέρωση και ζήτησε την προσευχητική του συμπαράσταση στα νέα πολυεύθυνα καθήκοντά της.

Εις ανάμνησιν της επισκέψεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης προσέφερε στην κ. Πρέσβη το εσχάτως εκδοθέν δίτομο έργο του με τίτλο: «Ανέκδοτες Επιστολές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως», καθώς και την Πατριαρχική Επίσκεψη του έτους 2019, αμφότερα εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την επομένη, Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Κλεόπας μετέβη στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Στοκχόλμη και στο γραφείο της Εξοχωτάτης Πρέσβεως κ. Αικατερίνης Φουντουλάκη, προκειμένου να της ευχηθεί εν όψει της επικειμένης ονοματικής της εορτή, αλλά και για τις επερχόμενες ημέρες της Θείας Επιφανείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.