Θετικά ανταποκρίθηκε ο πρωθυπουργός κ.κυριάκος Μητσοτάκης στο αίτημα της Εκκλησίας να στηρίξει οικονομικά της μητροπόλεις ώστε να πληρωθούν οι λαϊκοί οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έγινε δεκτό το αίτημα για οικονομική στήριξη “μέσω της μερικής συμβολής στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων, οι οποίοι είναι αυτοχρημα-τοδοτούμενοι, δεν ανήκουν στο δημόσιο τομέα και δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το προσωπικό αυτό βοηθά ουσιαστικά στην επιτέλεση του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, το οποίο παρά την κρίση και την ελαχιστοποίηση των εσόδων, λόγω της αναστολής λειτουργίας των Ιερών Ναών, δεν σταμάτησε να προσφέρεται, ενώ και κανένας λαϊκός εργαζόμενος δεν απελύθη κατά το διάστημα αυτό”.

Το μέτρο αφορά την στήριξη των υπαλλήλων των μητροπόλεων οι οποίοι εργάζονται και καλύπτουν πάγιες ανάγκες.Μέχρι τώρα οι μισθοί των συγκεκριμένων υπαλλήλων καταβάλλονταν από τα έσοδα των ιερών ναών και από άλλες πηγές των μητροπόλεων.

Η λύση αυτή κρίνεται απαραίτητη καθώς εδώ και ένα χρόνο τα οικονομικά των μητροπόλεων έχουν μειωθεί σε πολλές περιπτώσεις έως και 80% με αποτέλεσμα πολλές δράσεις να έχουν ανασταλεί ή να έχουν περιοριστεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.