ΣΕΡΒΙΑ ΝΕΑ – «Η Κύπρος στηρίζει σθεναρά τις θέσεις της Σερβίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο, στο Πατριαρχείο της Σερβίας, στο Βελιγράδι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση ο Πατριάρχης Σερβίας καλωσόρισε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, τονίζοντας ότι με τον κυπριακό λαό και την Κυπριακή Εκκλησία το Πατριαρχείο της Σερβίας διατηρεί αδελφικές σχέσεις.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι, εννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, η παρουσία του στο Βελιγράδι είναι «ένδειξη της σημασίας που δίνουμε στις εξαιρετικές μας σχέσεις με τη Σερβία».

«Γνωρίζω τον δικό σας αγώνα, έχουμε παρόμοιες έγνοιες και εμείς στις κατεχόμενες περιοχές μας με την καταστροφή της θρησκευτικής μας κληρονομιάς, κάτι που εν έτει 2023 είναι απαράδεκτο», σημείωσε.

Καταληκτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει σθεναρά τις θέσεις της Σερβίας και είμαι εδώ μαζί με τρεις Υπουργούς, για να στείλουμε ένα μήνυμα, αλλά δεν είναι μόνο η συμβολική σημασία, είναι και η ουσιαστική, για να δούμε πώς εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.