Το χαρμόσυνο μήνυμα της αναγγελίας ανέγερσης ενός νέου Ορθόδοξου ναού δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά το ποίμνιο και η ενορία της Κρακοβίας στην Πολωνία.

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Πριν λίγες ημέρες τέθηκε ο θεμέλιος λίθος καθώς και ένας ξύλινος σταυρός στην έκταση που αναμένεται να ανεγερθεί ο νέος ναός. Την είδηση γνωστοποίησε ο Επίσκοπος Λόνζτ-Πόζναν κ. Αθανάσιος κατά την ημέρα της πανηγύρεως της θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Οι προσπάθειες που είχαν καταβληθεί εδώ και αρκετά χρόνια για την απόκτηση ενός Ορθόδοξου ενοριακού ναού που θα εξυπηρετούσε τις λατρευτικές ανάγκες στην περιοχή της Κρακοβίας ευοδώθηκαν, με τον κυβερνήτη της περιοχής, Jacek Majchrowski, να χαρακτηρίζει ως δίκαιη της εξέλιξη αυτή. “Η απόφαση για την ανέγερση ορθόδοξου ναού ήταν σύμφωνη με την παράδοση της Κρακοβίας. Μια πόλη πάντα ανοιχτή, ανεκτική. Πραγματικά η πόλη χρειάζεται μια νέα ορθόδοξη εκκλησία. Αυτό αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή και προσέλευση του κόσμου στις εορταστικές συνάξεις”, τόνισε.

Στην αντιφώνησή του ο Επίσκοπος κ. Αθανάσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον κυβερνήτη για τη μεγάλη του καλοσύνη και μετέφερε λόγια ευγνωμοσύνης προς τις αρχές της πόλης εκ μέρους του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ο κ. Majchrowski παρασημοφορήθηκε εκ μέρους του Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας με το παράσημο του Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.