Οι Πρόεδροι και οι Εφοροεπιτροπές όλων των ομογενειακών Κοινοτήτων του Βοσπόρου υποδέχτηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης (13-1-2021), με σεβασμό και αγάπη, τον νέο Επόπτη της Περιφέρειας Βοσπόρου, Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Η σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος, άνοιξε με τον εναρκτήριο λόγο του τιμώμενου Μητροπολίτη. Σημαντικές είναι οι προγραμματικές δηλώσεις που έκανε ο Σεβασμιώτατος, για τις δράσεις και το έργο που προτίθεται να υλοποιήσει προς όφελος των ομογενών της Περιφέρειας που εποπτεύει. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αθηναγόρας διαβεβαίωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην αποκατάσταση των ιστορικών Αγιασμάτων – και μάλιστα εκείνων που θεωρούνται κατά καιρούς “χαμένα”. Η δημιουργία ενισχυτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης σε διάφορους τομείς για τη νεολαία, αλλά και η φροντίδα προς τους ηλικιωμένους, θα αποτελέσουν, επίσης, τα βασικά σημεία της δραστηριότητας του κ. Αθηναγόρα.

Ακολούθησαν οι προσφωνήσεις των παρευρισκομένων θεσμικών φορέων, ενώ – τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας – η παρουσία λοιπών προσκεκλημένων ήταν αυστηρά περιορισμένη. Μεταξύ άλλων, στην τελετή παραβρέθηκαν οι κ.κ. Λάκης Βίγκας, από την Κοινότητα Παναγίας Κουμαριωτίσσης-Νεοχωρίου, Στράτος Δολτσινιάδης, από την Κοινότητα Αγίου Φωκά – Μεσοχωρίου, Αλέξανδρος Καπούνταγ, από την Κοινότητα Αγίου Νικολάου-Νεοχωρίου, Ντίνος Μπελαλίδης, από την Κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Διπλοκιονίου, Παντελής Ντουβαρτζής, από την Κοινότητα Αγίου Δημητρίου-Ξηροκρήνης, Γιώργος Παπαλιάρης, από την Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος, Βαλάντης Τζαβίδης, από την Κοινότητα Παναγίας Ευαγγελιστρίας-Βαφεοχωρίου, Άκης Παναγιωτίδης, από την Κοινότητα Αγίου Χαραλάμπους-Βεβεκίου και ο Πρόδρομος Φιλίππου, από την Κοινότητα Γενεθλίων της Θεοτόκου-Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή βασιλόπιττας, προσφορά δώρων και νηστίσιμα κεράσματα. Ευχή όλων – την οποία διατύπωσαν δια ζώσης οι προσκεκλημένοι λαμβάνοντας την ευλογία του – είναι ο πανάγαθος Θεός να ενισχύει και να ενδυναμώνει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα για την ευόδωση του μεγάλου και σημαντικού αρχιερατικού έργου που ανέλαβε, προς διακονία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.