ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ: Στη Ρουμανία μεταβαίνει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά της συνοδείας Ιεραρχών του Πατριαρχείου για να τιμήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πατριαρχείου Ρουμανίας για τον καθαγιασμό του Καθεδρικού Ναού.

Ρεπορτάζ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ θα υποδεχθεί την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος θα συνοδεύεται από Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως επίσης και αποστολή από την Εκκλησία της Ελλάδος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο στον Καθεδρικό Πατριαρχικό Ναό.

Για την περίσταση η ελληνική αντιπροσωπεία μεταφέρει το λείψανο της Ιεράς Χείρας του Αγίου Ανδρέα, προστάτου της Ρουμανίας.

Το ιερό λείψανο θα βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μέχρι το Σάββατο στις 4 το απόγευμα.

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, η Ιερά Χείρα του Αγίου Ανδρέα αλλά και τεμάχιο λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης θα τεθούν για προσκύνημα έως και τη Κυριακή στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 8πμ θα ψαλεί ο Ακάθιστος στην Αγία Αικατερίνη και εν συνεχεία στις 9 θα τελεσθεί ο καθαγιασμός και η Θεία Λειτουργία στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό.

Οι ορθόδοξοι πιστοί που θα προσέλθουν θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το νέο Ιερό Παρεκκλήσιο.

 

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.