Η Ιταλία θα υπογράψει συμφωνία με την Ουκρανία και την UNESCO για την ανοικοδόμηση της πόλης της Οδησσού και του Καθεδρικού ναού της Μεταμορφώσεως, που υπέστη σοβαρές ζημιές από μια ρωσική επίθεση, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Η Ουκρανία ανέφερε ότι ο ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός υπέστη ζημιές όταν χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στη νότια πόλη-λιμάνι της χώρας τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αλλά η Ρωσία αρνήθηκε την ευθύνη.

«Στις 15 Μαΐου θα υπογράψουμε μια συμφωνία με το Κίεβο και την UNESCO εδώ στη Ρώμη για την ανοικοδόμηση της Οδησσού και του Καθεδρικού Ναού της», είπε ο Ταγιάνι.

Τον Φεβρουάριο, η Ιταλία και η UNESCO είχαν ήδη υπογράψει συμφωνία στο Κίεβο για την παροχή 500 εκατομμυρίων ευρώ (534,45 εκατομμυρίων δολαρίων) για την αποκατάσταση της στέγης του Καθεδρικού Ναού Σπάσο-Πρεομπραζένσκι της Οδησσού.

«Ως προεδρία της G7, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μια δίκαιη ειρήνη», τόνισε ο Ταγιάνι στους νομοθέτες, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας αποτελεί επίσης προτεραιότητα για την Ιταλία.

Η Ρώμη ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ομάδας των Επτά πλούσιων χωρών (G7) μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.