Με αισθήματα πνευματικής κατάνυξης ο Κλήρος και ο Λαός της Ιστιαίας, της δεύτερης έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, γιόρτασε για πρώτη φορά το πνευματικό ανάστημα του Αγιωνύμου Όρους, τον Όσιο Δανιήλ τον εκ Ξηροχωρίου κατά την 7η Σεπτεμβρίου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τον νεοφανή Όσιο.

Με ιδιαίτερη χαρά η τοπική μας Εκκλησία, σύμφωνα με τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσοστόμου προσέφερε Μικρά Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Δανιήλ στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιστιαίας το εσπέρας της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου 2022 με προεστώτα τον Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα, Ιεροκήρυκα και την συμμετοχή των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας, Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Χαιρόπουλου-Εφημερίου Αγίου Αθανασίου Πολιούχου Ιστιαίας, των Οικον. Ιωάννου Σούρα-Εφημερίου. Ωρεών, Αθανασίου Καραβά-Εφημερίου Ασμηνίου και του Πρεσβ. Χρήστου Βλάχου-Εφημερίου Γερακιούς, συνευχομένων του Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Θάνου-Εφημερίου Ευαγγελίστριας Ιστιαίας, του Οικον. Ευσταθίου Αναγνώστου-Εφημερίου Αγριοβοτάνου, του Πρεσβ. Ευαγγέλου Γεροκωνσταντή-Εφημερίου Ελληνικών, καθώς και την αξιοσημείωτη πληθωρική συμμετοχή του Λαού του Θεού καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας, με πρώτο τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννη Κοντζιά.

Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας παρατέθηκαν από ευλαβείς χριστιανούς της Ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας εόρτια κόλλυβα κατά την μοναστηριακή τάξη «εις τιμή και μνήμη του Οσίου Δανιήλ του Κατουνακιώτου» ενώ αναπέμφθηκε και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση του κατά σάρκα πατρός του Αγίου Δανιήλ, Σταματίου Δημητριάδη του Ξηροχωρίτου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.