Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη το απόγευμα του Σαββάτου της 24ης Φεβρουαρίου 2024, στη ζωή της Πνευματικής Οικογένειας της Ενορίας Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.

Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου και Πνευματικού του, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρου Σουπουρτζή, κ. Δημητρίου Τζώρτζη, θεολόγου – μεταπτυχιακού φοιτητή Θεολογίας ΕΚΠΑ, ο οποίος έλαβε το όνομα ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, εις τιμήν του χειροτονήσαντός τον Γέροντα Αθηναγόρα εις Πρεσβύτερον, πολιού Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Τη μοναχική κουρά τέλεσε ο Καθηγούμενος της Παλαιφάτου Ιεράς Μονής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος υπό των Ηγουμενοσυμβούλων Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Φιλουμένου Ρούμπη και Δωροθέου Κιούση, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, του Διακόνου και αδελφών της Ιεράς Μονής.

Συμπροσευχήθησαν επίσης συγγενείς, αλλά και προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Ως Πνευματικός Πατέρας του νεοκαρέντος Μοναχού Δαμασκηνού, επεκαλέσθη ο Γέροντας Αθηναγόρας τη χάρη του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ευχόμενος η σκέπη του να ενισχύει τον καθημερινό αγώνα του Νέου Μοναχού, τον αγώνα της προσευχής, της υπακοής και της ταπεινώσεως, ώστε να εκπληρώνει θεαρέστως τη μοναχική του διακονία και δοξάζοντας τον Θεό να αγιάζεται!

Την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 25 Φεβρουαρίου 2024, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Δαμασκηνού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.