Με την πάνδημη συμμετοχή των πιστών εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, καθώς τόσο Ιερές Μονές όσο και πολλοί Ιεροί Ναοί στα όρια της Μητροπόλεως είναι αφιερωμένα στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων στις οποίες προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ήταν η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου και η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, στον προαύλειο χώρο της Μονής Χαλέπας, ο Σεβασμιώταταος εξέφρασε το σεβασμό και την αφοσίωσή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράσταση προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μετά την τραγική περιπέτεια της πυρκαγιάς που προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στο ελληνικό νοσοκομείο και γηροκομείο στο Βαλουκλή της Βασιλεύουσας. Ο Επίσκοπός τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολή θα σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός στη Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως και για την αποκατάσταση των ζημιών στο γηροκομείο, δοξάζοντας τον Θεόν που, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση όλων των αρμοδίων, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα από την πυρκαγιά.

Ο Εσπερινός στην Ιερά Μονή Κουμπέ Ρεθύμνης
Το εσπέρας της Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ Ρεθύμνης, με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών και ευλαβών Χριστιανών που προσήλθαν κατά τον Εσπερινό και το Ιερό Ευχέλαιο και την Παράκληση που ακολούθησαν μετά το πέρας του Εσπερινού.

Τον Θείο λόγο, με την προτροπή του Μητροπολίτου, κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, ο οποίος αναφέρθηκε θεολογικά, με γλαφυρό και παραστατικό λόγο, στα μηνύματα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Αδελφότητα και τη Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Μαριάμ και τέλεσε την Αρτοκλασία στον προαύλειο χώρο της Μονής. Ο Επίσκοπός μας επίσης τέλεσε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου, του μακαριστού Ιερομονάχου Νέστορος Βασσάλου, κτήτορος της Μονής, και της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης. Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι στις 11 του προσεχούς Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Κουμπέ Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το Ιερό Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Τίτου για τη συμπλήρωση ακριβώς 35 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.