ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Άρχισε από χθες το απόγευμα (4ης Μαΐου 2021) η πανήγυρη της Αγίας Ειρήνης στον Ριγανόκαμπο Πατρών, στον ναό όπου φυλάσσεται η τίμια κάρα της Αγίας. Πολλά παιδιά και ενορίτες βοήθησαν στις προετοιμασίες για την εορταστική αυτή ημέρα, δίνοντας το παρόν στον ενοριακό ναό στα περίχωρα της Πάτρας τόσο την Δευτέρα όσο και την Τρίτη του Πάσχα (μέρα κατά την οποία μεταφέρθηκε η Πρωτομαγιά) για να είναι όλα έτοιμα.

Χθες, Τρίτη 4 Μαΐου 18.00, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 5 Μαΐου, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία και το απόγευμα από τις 18:00 θα τελεσθεί Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Άγιας Ειρήνης.

Ένας μικρός ναός με τεράστια ιστορία..

Στην περιοχή κατά την βυζαντινή περίοδο υπήρχε ο σταυροπηγιακός ναός αφιερωμένος στην Αγία Ειρήνη, που είχε χτιστεί, για να φιλοξενήσει το λείψανο της Αγίας. Η Αγία Ειρήνη είχε μαρτυρήσει στη Μαγεδώ της Περσίας τον 4ο αιώνα και το λείψανό της φυγαδεύτηκε κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας, για να καταλήξει τελικά στην Πάτρα.

Στις 5 Μαρτίου 1231[1] ο Λατίνος Αρχιεπίσκοπος Πάτρας Αντέλμος υπεξαίρεσε και μετέφερε από την Πάτρα στη Δύση πολλά ιερά κειμήλια, ανάμεσα στα οποία και το ιερό λείψανο της Αγίας Ειρήνης, κάνοντάς το δώρο στη μονή Hautecombe στην Σαβοΐα της Γαλλίας. Το λείψανο της Αγίας Ειρήνης επιστράφηκε στις 5 Οκτωβρίου 2002 και φυλάσσεται σήμερα στο ναό της Αγίας Ειρήνης στο Ριγανόκαμπο, ο οποίος βρίσκεται χτισμένος κοντά στην τοποθεσία όπου βρισκόταν ο παλιός ναός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.