ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Από την εξόδιο ακολουθία του π. Γεωργίου Ξανθάκη, στη Μ. Βρύση, 22/7/2021.

Επικήδειος του Αιδεσ. Πρωτ. Νικολάου Τσακαλάκη, Εφημερίου Μ. Βρύσης

Σεβασμιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα,

Σεβαστοί μου πατέρες, προσφιλής οικογένεια του μεταστάντος Ιερέως, αγαπητοί μου εν χριστώ αδελφοί ο αείμνηστος πλέον προκάτοχος π. Γεώργιος Ξανθάκης αγαπητός εν Χριστώ αδελφός ημών, έφυγε για την αιωνιότητα, καλεσμένος του Αγίου Θεού, πλήρης ημερών.

Ο αείμνηστος π. Γεώργιος Ξανθάκης γεννήθηκε το 1935 στο Λούμα Αγίου Νικολάου από ευσεβείς και ενάρετους γονείς οι οποίοι του μετέδωσαν την άδολη αγάπη και την πίστη προς τον Χριστό και την Εκκλησία του.

Το 1961 παντρεύεται την Ελένη Αρβανιτάκη και αποκτάει τρία παιδιά τον Μύρωνα την Μαρίνα και την Μαρία.

Το 1960 χειροτονείται Διάκονος στον Πρινιά, και το 1961 χειροτονείται Ιερέας από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Κυρό Ευγένιο.

Διετέλεσε εφημέριος στην Ενορία Πρεβελιανών Αρδαχθίων και κατέληξε στην Ενορία Μεγ. Βρύσης στον Ενοριακό Ναό Αγίου Κων/νου κ. Ελένης, την οποία υπερέτησε με αυτοθυσία και άδολη αγάπη.

Ο Πατήρ Γεώργιος ήταν σεμνός, ιεροπρεπής, μετρημένος σε όλα του.

Ηταν σταθερός στις αρχές του.

Ως λειτουργός ήταν απαράμιλλος αληθινός μυσταγωγός.

Η ώρα της λατρείας και ιδιαίτερα η τέλεση της Θείας Λειτουργίας ήταν προσωπική επικοινωνία με τον Θεό.

Ήταν ο χρόνος, ο τόπος, και ο τρόπος που απεκάλυπταν την ιδιαίτερη σχέση του με το μυστήριο των μυστηρίων που τον διέκρινε, και την πνευματικότητα από την οποία ενεφορείτο. Ακρίβεια, ιεροπρέποια, σεμνότης, προσοχή, προσήλωση, συναίσθηση ήταν τα εμφανή χαρακτηριστικά του ως Λειτουργού.

Σεβαστέ μας πάτερ Γεώργιε, αξιομακάριστε αδελφέ και συλλειτουργέ μας, όλοι εμείς, κλήρος και λαός, συγκεντρωθήκαμε σήμερα, προκειμένου να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής σου, εδώ στον Ι. Ν.Τιμίου Σταυρού που διακόνησες.

Οι αγαπημένοι σου ενορίτες, που πάντρεψες, βάπτισες τα παιδιά και τα εγγόνια τους, κήδεψες τους δικούς τους ανθρώπους θα σε αποχαιρετήσουν και θα ασπασθούν για ττελευταία φορά το ιερατικό χέρι σου.

Προσευχόμαστε ο Μέγας Αρχιερεύς Ιησούς Χριστός να ανοίξει τις πύλες της βασιλείας του και να σε αναδείξει άξιο λειτουργό και του επουρανίου θυσιαστηρίου του.

Του σεπτού αδαμάντινου και αξιοσέβαστου προκατόχου ημών πατρός Γεωργίου Ξανθάκη αιωνία η μνήμη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.