Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη έγινε η υποδοχή της θαυματουργού ιεράς εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου προερχόμενη εκ της ενορίας των Κατουνίων <Μύλοι> του Δήμου Μεσαπίων – Διρφύων το βράδυ της Τετάρτης 27ης Μαρτίου 2019 στον Ιερό Ναό Παναγίας Παραβουνιώτισας Ερέτριας απο τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ψαχνών όπου και φυλάσσεται κατά το ετήσιο έθιμο εις ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος του Τιμίου Προδρόμου δια της χάριτος του εκδιώχθηκαν σμήνος ακρίδων από τον κάμπο των Ψαχνών όπου κατέστρεφαν πολλές σοδιές και καλλιέργιες και εις ένδειξη ευλάβειας και ευχαριστίας προς τον Τίμιο Πρόδρομο τελείται λιτανευτική πομπή και την κάθοδο της ιεράς εικόνας από τα Κατούνια προς τα Ψαχνά με την συμμετοχή πολλών πιστών το Α’ Σάββατο των Νηστειών και το Σάββατο του Λαζάρου πραγματοποιείται η άνοδος της εικόνος προς τα Κατούνια.

Η υποδοχή της ιεράς εικόνας έγινε στα προπύλαια του Ιερού Ναού της Παναγίας Παραβουνιώτισας απο τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Οικονόμο Χαράλαμπο Ραμαντανάκη και τον Πρεσβύτερο Κυριακό Δημητρίου Εφημέριο Νεροτριβιάς Μεσαπίων, των ιεροψαλτών και των πιστών που με ευλάβεια έσπευσαν να υποδεχθούν και να προσκυνήσουν στην εικόνα του Τιμίου Προδρόμου επικαλούμενοι τις πρεσβείες του.

Την ιερά εικόνα ως είθισται κάθε χρόνο εκόμισε ο κ. Σπυρίδων Κατσανάς ευλαβής πιστός μετά της οικογενείας του με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Μετά την υποδοχή με κατάνυξη τελέστηκε η Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο ακολούθως οι Ώρες και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων ακολούθησε η αγρυπνία συμμετεχόντων πολλών πιστών καθ’ όλη την διάρκεια της νύκτός όπου και παρέμειναν ψάλοντας την παράκληση του Τιμίου Προδρόμου εώς την πρωινή όπου και αναχώρησε η ιερά εικόνα για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ψαχνών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.