Ι.Μ. ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ

Η αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του αγγέλου της ερήμου, του Βαπτιστή του Χριστού, του φλογερού και ανυποχώρητου Κήρυκος, του Προδρόμου του Κυρίου, εορτάστηκε την Κυριακή 29 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Ψιμολόφου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κοπτίδη, τον Πρωτοπρεσβύτερο Προκόπιο Κωνσταντίνου, τον Πρεσβύτερο Παύλο Γαϊδαρένκο, τον Αρχιδιάκονο της Μητρόπολης Καστοριάς π. Παύλο, τον Αρχιδιάκονο της Μητρόπολης π. Ραφαήλ και τον Ιεροδιάκονο π. Αρσένιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε τα μνημόσυνα των ηρωικώς αγωνισαμένων και πεσόντων και ανέπεμψε δέηση για ανεύρεση των αγνοούμενων της κοινότητος.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων, το οποίο βρίσκεται στην αυλή της Εκκλησίας.

Παρεβρέθηκαν ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, η Αναπληρωτής Έπαρχος κ. Λαμπρινή Γωγάκη,, οι βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου και Μαρίνος Μουσιούττας, πι Κοινοτάρχες Ψιμολόφου, Επισκοπειού, Περάτων Ορεινής, Πολιτικού, Καμπιών και Καπέδων, τοπικοί και άλλοι φορείς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.