Την Θεομητορική εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου εόρτασε η ενορία του Μαλακώντα στον φερώνυμο ιερό ναό της. Την παραμονή της εορτής έλαβε χώρα ο Πανηγυρικός Εσπερινός τον οπόιον ετέλεσε ο εφημέριος της ενορίας Πανοσ. Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας.

Την επομένη της κυριώνυμου ημέρας της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, με την συμμετοχή του εφημέριου της ενορίας πατρός Θεαγένη, καθώς και του Διακόνου Ευγενίου Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Τιμόθεος αναφερόμενος στην Γενέθλιο ημέρα της εορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, η Αντιδήμαρχος – Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα- Μπαραμπούτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κηρύκος Μπασινάς, καθώς επίσης πολλοί πιστοί παρευρισκόμενοι στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα των υγειονομικών διατάξεων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέσθηκε η ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον π. Θεαγένη, όπου συμμετείχαν και οι κυρίες της ενορίας. Στην συνέχεια ακολούθησε το κτητορικό μνημόσυνο και μικρά λιτανεία της εικόνος πέριξ του ιερού ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.