Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στον Άγιο Γεώργιο Σκινιά Μεραμβέλλου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς σχετικώς με τον μαρτυρικό βίο του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος έζησε κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Όπως ανέφερε, ο Άγιος Χαράλαμπος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους λαοφιλείς και θαυματουργούς Αγίους της Εκκλησίας μας, διότι υπέμεινε φρικτά βασανιστήρια και βίαιες διώξεις από τους ειδωλολάτρες, και διατήρησε σταθερή την πίστη του στον Χριστό, την οποία μετέδωσε στους συνανθρώπους του.

Περαίνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όλοι να έχουμε βέβαιη και σταθερή την πίστη μας στον Χριστό, διότι διά της εφαρμογής του Ευαγγελίου και του Θελήματός Του αποκτούμε την απαραίτητη δύναμη και υπομονή για να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία στην ζωή μας.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Άγιος Χαράλαμπος Οροπεδίου Λασιθίου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο σεπτό πρόσωπο του Αγίου Χαραλάμπους, ενός ιδιαιτέρως αγαπητού Αγίου στο Οροπέδιο Λασιθίου, αφού η μνήμη του τιμάται σε τέσσερα χωριά της περιοχής. Ο Άγιος Χαράλαμπος, ο οποίος απήλλαξε την πατρίδα μας από την επιδημία της πανώλης κατά τον 18ο αιώνα, διακρίθηκε για την υπέρμετρη αγάπη και πίστη του προς τον Χριστό, χάρη στην οποία έγινε με προτροπή των συνανθρώπων του πρεσβύτερος, κηρύττοντας πάντοτε την αληθινή χριστιανική πίστη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Χαραλάμπους.

Αργότερα, μετέβη στην Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με την επωνυμία «Παναγία η Γερόντισσα», στο Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου όπου ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα, παρουσία του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννου Στεφανάκη και του Αστυνομικού Διευθυντού Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Διευθυντή Αιδεσ. Πρωτοπρ. Χρύσανθου Πλευράκη και το προσωπικό του Ιδρύματος, διότι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η φιλανθρωπία και η διακονία που προσφέρονται στους φιλοξενούμενους γέροντες, οι οποίοι, ως εκ τούτου, εισπράττουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Στεφανάκη, διότι με την μεσολάβησή του εξασφαλίστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη το απαραίτητο πετρέλαιο θέρμανσης για τις ανάγκες της νέας χρονιάς, καθώς και η ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου. Τέλος, ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη για την τακτική προσφορά τροφίμων σε εκκλησιαστικά ιδρύματα του Νομού Λασιθίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.