Με σεμνότητα και συνάμα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 η μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασίλειου του Μεγάλου Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στα Ιωάννινα με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αρχιμανδρείου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος κατόπιν σεπτής αδείας και προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου ο οποίος βρίσκεται στην Πόλη, προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαιου.

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας τελέστηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο των ευεργετών καθηγητών, δασκάλων και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας της των Ιωαννίνων πόλεως.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Αϊβατίδης, η Νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Άννα Μπατιστάτου, η πρώην Πρύτανης του Μετσόβειο Πανεπιστημίου κ. Μαροπούλου
εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και λοιποί Άρχοντες καθώς και μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων της Πόλεως των Ιωαννίνων.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Άγιο Ιωαννίνων για την πρόσκληση να βρεθεί και να λειτουργήσει στα Ιωάννινα, τόνισε προς τους νέους μαθητές ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από την ζωή και τα χαρίσματα των Αγίων Ιεραρχών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.