Πανηγυρικά εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Αγίων θεοστέπτων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό Καλλιθέας πόλεως Καστοριάς.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, με τη συμμετοχή Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο ως Γενάρχη της Ρωμιοσύνης.

Αμέσως μετά, τελέσθηκε η Λιτανεία της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό, στους δρόμους πέριξ του Ναού, προς αγιασμό και ευλογία των κατοίκων της περιοχής.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου, συνιερουργούντων του Εφημερίου του Ναού π. Χρήστου Θεοδώρου και των Διακόνων π. Παύλου Λαζόγκα και π. Παντελεήμονος Δόνε.

Ο Μητροπολίτης στον λόγο του αναφέρθηκε στην Αγία Ελένη, η οποία γέννησε και παιδαγώγησε τον μεγαλύτερο από τους αυτοκράτορες της ιστορίας, τον Μεγάλο Κωνστνατίνο, καθώς και στην προσφορά της στην Εκκλησία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα προς τιμή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κατά την απόλυση ο προεστώς της Θείας Ευχαριστίας Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές σημείωσε ότι, η δημοκρατία είναι ένα δώρο του Θεού στην κοινωνία μας, η οποία εντάσσεται μέσα στον πεπτωκότα κόσμο και έδωσε, τέλος, τις δέουσες ευχές στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.